Vánoční sbírka pomůže dětem z Klokánku i seniorům

Praha, 21. 12. 2015 – Firemní večírek nemusí být jen o zábavě, může také pomoci potřebným. Zaměstnanci společnosti Pfizer vybrali v rámci letošního vánočního večírku celkem 92 890 korun. Sbírka podpoří děti a seniory z neziskových organizací, kde v průběhu roku pomáhali jako dobrovolníci.

„Vybraná částka je důkazem toho, že když se firemní akce vezme za správný konec, může přinést nejen zábavu, ale i prospět dobré věci. Zaměstnanci se mohli zapojit nákupem lístků v charitativní tombole nebo dobrovolným příspěvkem ze své mzdy. Peníze předáme jako vánoční dárek neziskovkám, kde jsme letos pomáhali,“ popisuje koordinátorka společenské odpovědnosti Pfizeru, Tamara Stanisavljevičová.

Vybrané peníze rozdělí zaměstnanci na konta třech neziskových organizací, Fondu ohrožených dětí Klokánek v Praze, Nadačního fondu Klíček v Malejovicích a pražského domova pro seniory Sue Ryder.

„Pro pracovníky a děti Klokánku jsou návštěvy dobrovolníků a finanční pomoc i psychickou podporou. Uvědomujeme si, že máme v těchto lidech spřízněné duše, které osud našeho zařízení zajímá. V současné době zažíváme nejhorší finanční krizi za dobu existence Klokánku, proto je pro nás podpora hodně důležitá,“ komentovala předání daru PR manažerka FOD Klokánek Praha 4, Zora Vondráčková. „Peníze využijeme částečně na pokrytí provozních výdajů, tedy na neodkladné platby. Druhou část věnujeme na aktivity dětí během jarních prázdnin a možná v lednu zakoupíme vstupenky do kina na dobrý dětský film,“ dodala Vondráčková.

Společnost Pfizer spolupracuje s neziskovými organizacemi v průběhu celého roku v rámci firemního projektu „Jsem dobrovolník“. „Každý zaměstnanec může věnovat jeden pracovní den své činnosti vybrané neziskové organizaci. Společnost přitom hradí materiál a náklady spojené se zapojením dobrovolníků. Sami zaměstnanci se mohou navíc rozhodnout, zda organizaci věnují také svůj denní plat,“ doplnila Stanisavljevičová.

Do projektu „Jsem dobrovolník“ společnosti Pfizer se za dva roky zapojilo už 82 dobrovolníků, kteří organizacím věnovali celkem 656 hodin času. V loňském roce vybrali zaměstnanci na charitu během vánočního večírku celkem 43 580 korun.

Kontakt pro média: Jana Běhalová, jana.behalova@mhw.cz; +420 734 875 400 +420 734 875 400

Pfizer ČR
Společnost Pfizer Inc. je přední světová biofarmaceutická společnost založená na výzkumu a vývoji vlastních léků. Od svého založení v roce 1849 sídlí v New Yorku, USA. Společnost Pfizer byla založena v České republice v roce 1993. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, a to i biologických či vakcín. Provádí také klinická hodnocení nových léků, a to i v České republice. Celosvětově investovala společnost Pfizer v roce 2014 do výzkumu a vývoje nových léků více než 200 miliard Kč (8,3 miliard USD). Celosvětově zaměstnává více než 78 000 zaměstnanců. Více informací zde: www.pfizer.cz.