Společnost Pfizer dokončila akvizici vakcín společnosti Baxter

+1.212.733.8160 (O)

+1.215.260.0914 (M)

Ryan.Crowe@pfizer.com

NEW YORK, N.Y. – Společnost Pfizer Inc. (NYSE: PFE) dnes oznámila, že dokončila akvizici aktuálně prodávaných vakcín společnosti Baxter International Inc. Jedná se o vakcíny NeisVac-C a FSME-IMMUN. Jak již bylo oznámeno dříve, společnost Pfizer rovněž získala část výrobního závodu společnosti Baxter v rakouském městě Orth, kde jsou tyto vakcíny vyráběny.

„NeisVac-C a FSME-IMMUN posílí naše podnikání v oblasti vakcín, přičemž tato akvizice přidává hodnotu, rozsah i hloubku našemu existujícímu portfoliu inovativních vakcín,“ prohlásila Susan Silbermann, prezidentka a generální ředitelka divize Pfizer Vaccines. „Tyto přípravky nám umožní oslovit širší populaci vakcínami, které jsou prevencí závažných infekcí a často fatálních onemocnění.”

Informace o vakcínách NeisVac-C a FSME-IMMUN

NeisVac-C je vakcína, která pomáhá chránit proti meningitidě způsobené meningokokem skupiny C (MenC). Jedná se o závažnou infekci mozkových obalů, která může být fatální u přibližně 10-15 procent pacientů1 a více než 30 procent přeživších jedinců může trpět závažnými psychickými, sociálními a mentálními poruchami2. MenC je jednou z nejčastěji se vyskytujících séroskupin meningokoka v mnoha částech světa a bylo prokázáno, že očkování vakcínou NeisVac-C je vysoce účinné.

FSME-IMMUN je vakcína, která pomáhá chránit proti klíšťové encefalitidě (KME), infekci mozku přenášené kousnutím klíštěte infikovaného virem klíšťové encefalitidy. Každý rok je virus klíšťové encefalitidy původcem tisíců případů neuroinvazivního onemocnění u lidí napříč Evropou a Asií a je rostoucím problémem z hlediska veřejného zdraví jak v Evropě, tak v ostatních částech světa3. Vakcína FSME-IMMUN je schválena ve 30 zemích světa a na trhu je k dispozici již více než 30 let. Od roku 1976 bylo vyrobeno přibližně 120 milionů dávek této vakcíny.

Vakcíny NeisVac-C a FSME-IMMUN 0,5 ml BAXTER, FSME-IMMUN 0,25 ml BAXTER jsou registrované léčivé přípravky. Léčivá látka FSME-IMMUN: Virus encephalitidis inactivatum purificatum. Léčivá látka NeisVac-C: Neisseriae meningitidis C (kmen C11) polysaccharidum.
Výdej těchto léčivých přípravků (vakcín) je vázán na lékařský předpis. Vakcíny aplikuje lékař. Pečlivě pročtěte příbalovou informaci.

Zdroje:

1. MMWR 2013; ECDC zpráva 2008-2009
  2. Stein-Zamir 2014; Borg 2009
  3. Evropské centrum pro prevenci a kontrolu onemocnění. Epidemiologická situace klíšťové encefalitidy v Evropské unii a zemích Evropského sdružení volného obchodu, Stockholm: ECDC; 2012

Informace o společnosti Pfizer Inc.

Společnost Pfizer využívá vědecké poznatky a globální zdroje tak,aby přinášela léčbu, která lidem prodlouží a výrazně zlepší kvalitu jejich života. Naší snahou je vytvořit standardy kvality, bezpečnosti a hodnot s ohledem na objev, vývoj a výrobu našich zdravotnických produktů. Naše globální portfolio zahrnuje léčivé přípravky, vakcíny a rovněž mnoho ze světově známých zdravotnických výrobků pro spotřebitele. Každý den zaměstnanci společnosti Pfizer pracují v rozvinutých i rozvíjejících se zemích s cílem zlepšit zdraví, prevenci a léčbu nejobávanějších onemocnění naší doby. V souladu s naší odpovědností, jako jedné z předních světových inovativních biofarmaceutických společností, spolupracujeme s poskytovateli zdravotní péče, státními orgány a místními komunitami na podpoře a rozšíření přístupu ke spolehlivé a cenově dostupné zdravotní péči po celém světě. Po více než 150 let pracuje společnost Pfizer na změnách k lepšímu pro všechny ty, kteří se na nás spoléhají. Pro více informací prosím navštivte www.pfizer.cz.

POZNÁMKA KE ZVEŘEJŇOVÁNÍ INFORMACÍ

Informace uvedené v této tiskové zprávě jsou platné k 1. prosinci 2014. Společnost Pfizer nepřebírá žádnou povinnost aktualizovat budoucí prohlášení uvedená v této tiskové zprávě na základě nových informací nebo budoucích událostí nebo vývoje.

Tato tisková zpráva obsahuje výhledové informace o akvizici portfolia prodávaných vakcín společnosti Baxter společností Pfizer a jejich potenciálních výhodách, které zahrnují podstatná rizika a nejistoty, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou lišit od výsledků uvedených nebo naznačených v takových prohlášeních. Mezi rizika a nejistoty patří mimo jiné schopnost realizovat očekávané přínosy akvizice, další obchodní výsledky, včetně účinků průmyslových, ekonomických, politických nebo právních podmínek a konkurenční vývoj.

Další informace k rizicích a nejasnostech lze nalézt ve výroční zprávě společnosti Pfizer ve formuláři 10-K za fiskální rok končící 31. prosincem 2013, a to i v sekcích s titulkem "Rizikové faktory" a "Budoucí informace, které mohou ovlivnit budoucí výsledky", a rovněž v následujících zprávách ve formuláři 10-Q a formuláři 8-K, které jsou vyplněny Komisí pro cenné papíry a burzy a jsou k dispozici na www.sec.gov .