Pomocnou ruku seniorům podali dobrovolníci již popáté

Praha (21. září 2018) – I letos vyrazili zaměstnanci farmaceutické společnosti Pfizer podpořit neziskovou organizaci Sue Ryder, která pomáhá seniorům důstojně prožít stáří. Tentokrát si dobrovolníci pečovali o seniory na tradičním sportovně – zábavném odpoledni pro klienty Domova Sue Ryder a také pomohli s přípravami velké benefiční akce.

V rámci dobrovolnického projektu s názvem Jsem dobrovolník se 20. září jedenáct z nás vydalo do domova pro seniory Sue Ryder v Praze, abychom pro zdejší klienty připravili sportovně-zábavné odpoledne a asistovali jim při společenských a zábavných aktivitách. Během dopoledne jsme navíc připravili materiály k benefičnímu koncertu skupiny Bratři Ebenové pro Sue Ryder, kterým tato nezisková organizace oslaví dvacetiny. Trochu jsme si tak připomněli i 25. výročí založení společnosti Pfizer Česká republika, které tento rok slavíme. Za pět let trvání našeho projektu „Jsem dobrovolník,“ jsme ve třinácti neziskových organizacích věnovali pomoci potřebným přes 1 100 hodin našeho času, tedy 130 pracovních dní. To už je čas, který se počítá.

Dobrovolníci absolvovali také školení správné asistence seniorům, zahrnující, mimo jiné, třeba správnou manipulaci s invalidním vozíčkem a komunikaci s člověkem s demencí. Dobrovolníci si tak vyzkoušeli práci pečovatelů a během zážitkového odpoledne se pro seniory stali zábavnými společníky při pohybových a jiných společenských aktivitách. „Jako farmaceutická společnost vyvíjející nové léky pomáháme zlepšovat zdraví lidí každý den. Pomáhat tam, kde je potřeba – to je součástí naší firemní kultury. Dobrovolnictví nám pomáhá odpoutat se od každodenní práce a zažít smysluplný den mimo kancelář. Domov Sue Ryder je pro nás srdcová záležitost, velmi rádi tam pomáháme. Inspirativní životní příběhy jejich klientů nás motivují k další práci pro pacienty,“ vysvětluje tisková mluvčí společnosti Pfizer Lenka Kaška.

Zařízení Sue Ryder provozuje i dobročinný obchod, kam zaměstnanci společnosti Pfizer již několikrát věnovali předměty ze sbírek mezi sebou. Darováno může být v podstatě cokoli, nábytek a knihy stejně jako šperky a oblečení. Finance získané prodejem v obchodě jsou použity na úhradu nákladů na péči o seniory. Lenka Kaška, tisková mluvčí společnosti Pfizer, k tomu dodává: „Je symbolické, že v letošním roce si my i Sue Ryder připomeneme krásná výročí – Sue Ryder slaví dvacetiny a Pfizer slaví 25 let v České republice. A přejeme si pokračovat ve vzájemně prospěšném partnerství i v dalších letech.“