Pfizer podporuje kampaň Zdravé plíce pro život (Healthy Lungs For Life)

Již více než 10 let je společnost Pfizer celosvětovou jedničkou v prevenci pneumokokových onemocnění. Toto onemocnění je velmi závažné a může postihnout člověka všech věkových kategoriích, ale nejčastěji malé děti a osoby nad 60 let. Zdravé plíce pro život (Healthy Lungs For Life) je jedna z největších celosvětových kampaní zaměřených na plíce. V čele této kampaně stojí Evropská respirační společnost (ERS), Evropská plicní nadace (ELF), Forum evropských (FERS) a mezinárodních (FIRS) respiračních společností, různé pacientské organizace a nevládní organizace, které působí v oblasti čistého prostředí. Je to globální výzva k akci pro poskytovatele zdravotnické péče, veřejnost, politické činitele a zaměstnavatele, aby zvýšili své povědomí o tom, že každý může chránit své plíce před znečištěním. Společnost Pfizer podporuje tuto kampaň a díky tomu může zvýšit povědomí o pneumokokové infekci po celém světě, její potenciální závažnost a rizika pro konkrétní osoby a upozornit na to, že očkování proti pneumokokové infekci je jedinou spolehlivou metodou, jak se bránit před vznikem tohoto onemocnění.