Pfizer otevřel nové výzkumné centrum

Tisícovka vědců z akademických institucí, nemocnic a pacientských organizací bude sídlit v novém Centru výzkumu a vývoje (Research & Development centre), kterou slavnostně otevřela společnost Pfizer v červnu v americké Cambridge. Bio-inovativní inkubátor reprezentuje další krok k naplnění dlouhodobých závazků společnosti Pfizer. „Naše přítomnost v Cambridge je důležitým milníkem v přístupu společnosti Pfizer k vytváření udržitelných zdrojů výzkumu a vývoje, které jsou navrženy tak, aby zajistily neustálý příliv nových inovativních terapií rok za rokem.“ řekl prezident oddělení celosvětového výzkumu a vývoje společnosti Pfizer Dr. Mikael Dolsten. Nově rozšířené centrum má rozlohu 280 tisíc m2 a jeho hlavním přínosem bude blízkost vědců, kteří mohou spolupracovat v rámci jednoho z největších ekosystémů zaměřených na biomedicínu. „Centrum nám umožní pokračovat v našem úsilí o růst vzájemné kooperace a může potenciálně pomoci urychlit vědecké poznání a přinést průlomové objevy na poli medicín.“ uvedl Dolsten. Vědci, shromáždění pod střechou nového Centra výzkumu a vývoje, se budou zabývat mnoha klinickými programy, které spadají pod různé terapeutické oblasti. Půjde o výzkum např. v imunologii, v oblasti vzácných onemocnění, zánětů, kardiovaskulárních a metabolických onemocnění, ale také třeba o neurologii.