Pfizer otevírá nové finanční centrum v Praze

Kancelář společnosti Pfizer

Pfizer investuje téměř 180 milionů korun do sjednocení správy finančních aktivit pro trhy střední a východní Evropy v nové lokalitě.

Praha, 8. 1. 2015 – Společnost Pfizer Inc. oznámila otevření nového Centra světových finančních řešení (GFS - Global Financial Solution centre) pro střední a východní Evropu v Praze. Nové centrum v současnosti slouží ruskému trhu a postupně bude podporovat celkem devět trhů střední a východní Evropy.

Rozhodnutí společnosti Pfizer investovat v Praze a podpořit své trhy ve střední a východní Evropě je důkazem schopnosti města Prahy zaujmout investory. „Stabilita a dobré podnikatelské prostředí – to bylo to nejdůležitější, co jsme vzali v úvahu, když jsme hledali správné místo pro naše centrum. Po komplexním posouzení jsme nakonec vybrali právě Prahu, která splnila všechny naše podmínky,“ řekl generální ředitel Pfizer Česká republika John Raney. GFS centrum v Praze bude v první vlně podporovat Rusko, Českou republiku, Maďarsko, Polsko a Řecko. Ve druhé vlně se na počátku roku 2018 připojí také Izrael, Rumunsko, Srbsko a Turecko.

Pfizer GFS divize centralizuje, standardizuje a optimalizuje finanční procesy tak, aby přinesly společnosti Pfizer co nejvyšší hodnoty za co nejmenší náklady. Pražské GFS centrum bude koncentrovat finanční činnosti napříč regionem střední a východní Evropy do jedné organizace. Cílem je zvýšit výkonnost a efektivitu trhu, zatímco bude zároveň zajištěna důkladná kontrola prostředí. Protože centrum podporuje více trhů napříč regionem, společnost Pfizer očekává vytvoření dalších pracovních míst v Praze pro kandidáty s vhodnými finančními, účetnickými, technickými a jazykovými schopnostmi.

„Očekáváme, že do roku 2017 budeme zaměstnávat 55 vysoce schopných expertů v oblasti finančnictví a účetnictví. V současné době v GFS centru pracuje již 30 zaměstnanců,“ popisuje ředitel GFS centra v Praze Mark Mc Walter.

Společnost Pfizer míří k potenciálnímu růstu v Praze, což je výsledkem standardizace celosvětových finančních procesů použitím Globálního ERP modelu (Enterprise resources planning ) se SAP jako základní platformou. V roce 2015 se také Česká republika, Maďarsko, Polsko a Řecko připojí k dalším velkým světovým trhům a budou používat tuto standardní platformu SAP k řízení svých obchodních aktivit.

Pfizer ČR

Společnost Pfizer Inc. je přední světová biofarmaceutická společnost založená na výzkumu a vývoji vlastních léků. Od svého založení v roce 1849 sídlí v New Yorku, USA. Společnost Pfizer, spol. s r.o. byla založena v České republice v roce 1993. Společnost Pfizer se zabývá výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, a to i biologických. Provádí také klinická hodnocení nových léků, a to i v České republice. Celosvětově investovala společnost Pfizer v roce 2013 do výzkumu a vývoje nových léků více než 130 miliard Kč (6,7 miliard USD). Celosvětově zaměstnává více než 80 000 zaměstnanců. Více informací o Pfizer, spol. s r.o. zde: www.pfizer.cz

Kontakt pro novináře:

Mgr. Marta Fialová, marta.fialova@mhw.cz, Tel: 00420 734 875 400