Skip directly to content

Pfizer má nové kanceláře v Paláci Anděl

Pfizer má nové kanceláře v Paláci Anděl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Praha, 22. května 2017 – Přes sto zaměstnanců farmaceutické společnosti Pfizer se od poloviny dubna zabydluje v nových kancelářích v Paláci Anděl na ulici Radlická. Společnost si tady pronajala jedno patro o ploše téměř 1 400 metrů čtverečních, do kterého přesunula svůj komerční tým. Na stávající adrese na ulici Stroupežnického 17 zůstává nadále tým finančního centra i oficiální sídlo společnosti. Do rekonstrukce stávajících prostor a do zařízení nových prostor investoval Pfizer více než 80 milionů korun.

„Důvodem stěhování je potřeba větších prostor pro naše rychle rostoucí centrum sdílených finančních služeb GFS. Centrum v současnosti spravuje finanční aktivity společnosti Pfizer pro střední a východní Evropu, severní Afriku a Střední východ. Jen za loňský rok jsme přijali desítky zaměstnanců a plánujeme další rozšiřování týmu,“ vysvětluje generální ředitel společnosti Pfizer v České republice John P. Kennedy.

Farmaceutická společnost Pfizer působí v České republice od roku 1993. V roce 2014 vybudovala v Praze své druhé evropské centrum globálních finančních služeb (Global Financial Services), do jehož otevření investovala přes 180 milionů korun. V současné době zaměstnává česká pobočka přibližně 315 lidí.

„Prostory v kancelářské budově Palác Anděl nám nejlépe vyhovovaly, protože jsou vzdáleny jen sto metrů od naší původní budovy. I když se do nových prostor přesouvá celý komerční tým, stále zůstáváme jednou společností Pfizer a i nadále k sobě máme velmi blízko,“ dodává Kennedy.

Na zařizování kanceláří se podíleli sami zaměstnanci. Inspiraci pro vytvoření moderních open-space prostor čerpali i v zahraničí, v pobočkách společnosti v Norsku a v Belgii. To vše s cílem vytvořit inspirativní pracovní prostředí.

Jaroslav Pilař,  vedoucí IT společnosti Pfizer, k tomu dodává:  „Chtěli jsme vytvořit příjemné a motivující prostředí, kde se budou kolegové cítit dobře. Pracovali jsme hodně se světlými odstíny zelené a tóny dřeva, aby celý interiér působil svěže. Přírodní materiály jsme zároveň spojili s nejmodernějším technologickým vybavením. Součástí prostoru je i velká relaxační místnost s pohodlnými sedačkami, knihovnou a výhledem na Anděl,“ říká Pilař.