Pfizer a Bain Capital zakládají společnost Cerevel Therapeutics

23. října 2018 – Společnost Pfizer a Bain Capital oznámily založení nové společnosti Cerevel Therapeutics, která se zaměří na vývoj léků pro léčbu onemocnění centrálního nervového systému, včetně Parkinsonovy nemoci, Alzheimerovy choroby, epilepsie, schizofrenie a závislostí.

Společnost Pfizer do Cerevel Therapeutics (dále jen „Cerevel“) přispěje vyvíjenými neurofarmaky, mezi nimiž jsou tři ve fázi klinických testů a několik dalších v předklinické fázi. Pfizer bude ve společnosti Cerevel vlastnit 25% podíl a v představenstvu zasednou dva jeho manažeři – viceprezident a vědecký ředitel pro vnitřní lékařství Morris Birnbaum a viceprezident pro globální obchodní rozvoj Doug Giordano. „Jsme rádi, že Cerevel převezme vývoj těchto látek od společnosti Pfizer a bude přispívat k širšímu vědeckému poznání Alzheimerovy choroby nebo Parkinsonovy nemoci a usnadňovat život pacientům i jejich rodinám,“ říká Morris Birnbaum.