Pfizer ČR povede John P. Kennedy

Praha, 16. března 2016 – Novým generálním ředitelem farmaceutické společnosti Pfizer se v České republice od 1. března 2016 stal John P. Kennedy (1974). Do čela české pobočky přichází ze Spojených států. Ve své funkci bude zodpovědný také za vedení inovativní farmaceutické divize (GIP) .

John P. Kennedy vystřídal ve funkci Country Managera Johna Raneyho, který se po čtyřletém úspěšném vedení české pobočky Pfizer vrátil do USA, kde získal roli globálního marketingového ředitele pro oblast odvykání kouření.

John P. Kennedy začal svou profesní dráhu ve společnosti Pfizer v USA v roce 1999. Během svého sedmnáctiletého působení vystřídal různé pozice. Svou kariéru zahájil jako ředitel pro globální registrační strategie v oblasti kardiovaskulárních a endokrinologických programů. Od roku 2003 působil v marketingových pozicích. V letech 2010 až 2013 byl ředitelem marketingové divize US Primary Care, například v oblastech centrálního nervového systému, gynekologie, alergií a respiračních chorob nebo urologie. V předchozích třech letech byl obchodním ředitelem divize GIP pro severozápad USA, kde měl mimo jiné na starosti vedení obchodního týmu dvou set zaměstnanců napříč deseti americkými státy.

Kennedy vystudoval biologii a německý jazyk na Fairfield univerzitě v USA. Dále získal titul MBA v oboru Finance, marketing a mezinárodní obchod na akademii Stern School of Business v New Yorku.

Je ženatý a otec dvou dcer. Mezi jeho záliby patří sport, například triatlon. V roce 2015 dokončil svůj první závod Ironman Triathlon v plné délce.