Dobrovolnický projekt společnosti Pfizer „Jsem dobrovolník“

Společnost Pfizer založila v roce 2013 pro své zaměstnance dobrovolnický projekt „Jsem dobrovolník“. Každý zaměstnanec má během roku nárok na jeden placený den, který věnuje dobrovolnické činnosti. Firemní dobrovolníci se se svojí pomocí zaměřují na neziskové organizace, které pomáhají seniorům, dětem nebo zlepšují život zvířat či životní prostředí

V roce 2015 společnost Pfizer pokračuje v rámci projektu „Jsem dobrovolník“ s organizací dobrovolnických dnů. Během letního kola dobrovolnických dnů dobrovolníci navštívili Fond ohrožených dětí Klokánek v Praze, Seniorský domov Sue Ryder v Praze, dále pak dětský hospic spravovaný Nadačním fondem Klíček v Malejovicích na Kutnohorsku či pražskou ZOO. Pomoc spočívala především s úklidem, malováním, natíráním, stavěním stanů pro dětský tábor nebo údržbou zahrady pražské zoologické zahrady.

Letní kolo dobrovolnických dnů navštívilo z řad zaměstnanců 37 dobrovolníků, kteří strávili celkem 48 hodin smysluplné práce, která pomáhá zlepšovat životní podmínky potřebným.