KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkySpolečnosti Pfizer a BioNTech ohlašují spolupráci při vývoji možné očkovací ...Společnosti Pfizer a BioNTech ohlašují spolupráci při vývoji možné očkovací látky proti infekci COVID-19

NEW YORK, USA a MAINZ, Německo, 17. března 2020 – Společnosti Pfizer Inc. a BioNTech SE dnes oznámily, že sjednaly předběžnou dohodu ohledně společného vývoje a distribuce (s výjimkou Číny) možné očkovací látky na bázi mRNA proti koronaviru, jejímž účelem je prevence proti infekci COVID-19. Obě společnosti podepsaly smlouvu o předávání materiálu a o spolupráci za účelem okamžitého zahájení společného výzkumu.

Cílem spolupráce je urychlit program BNT162 společnosti BioNTech, který je zaměřen na vývoj možné očkovací látky na bázi mRNA, která je určena proti infekci COVID-19 a je první takovou látkou svého druhu; zahájení klinických zkoušek v rámci tohoto programu se očekává ke konci dubna 2020. Vzájemná spolupráce postupuje rychle díky předchozí spolupráci společností Pfizer a BioNTech v oblasti výzkumu a vývoje zahájené v roce 2018, jejímž cílem byl vývoj očkovacích látek na bázi mRNA pro prevenci chřipky.

„Jsme hrdí na to, že díky našemu dlouhodobému a úspěšnému partnerství se společností BioNTech jsou obě naše společnosti schopné nezvykle rychle začít využívat svých společných prostředků právě ve světle této výzvy, jíž čelí celý svět,“ uvedl Mikael Dolsten, vedoucí vědecký pracovník a prezident, Worldwide Research, Development & Medical, Pfizer. „Věříme, že spojením možností společnosti Pfizer v oblasti vývoje, regulace léčiv a obchodu s odbornými znalostmi společnosti BioNTech v oblasti technologií očkovací látky na bázi mRNA, jakožto jedné z předních firem ve svém oboru, posilujeme svůj závazek učinit vše, co je v našich silách, abychom co nejrychleji zastavili tuto šířící se pandemii.“

„Čelíme celosvětové pandemii, která vyžaduje spolupráci na celosvětové úrovni. Věříme, že spojením sil a partnerstvím se společností Pfizer můžeme urychlit své úsilí zpřístupnit očkovací látku proti COVID-19 potřebným lidem po celém světě,“ uvedl Ugur Sahin, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti BioNTech.

Obě společnosti očekávají, že pro výzkumnou činnost, která je předmětem uvedené smlouvy o spolupráci, budou vzájemně využívat řadu svých center pro výzkum a vývoj, včetně těch ve Spojených státech a v Německu.

Spolupráce bude zahájena okamžitě. V nadcházejících týdnech se bude dojednávat konečná podoba smlouvy ohledně finančních podmínek a veškeré činnosti týkající se vývoje, výroby a případného uvedení na trh.

O společnosti Pfizer: Průlomové léky, které mění život pacientů
Ve společnosti Pfizer používáme vědecké poznatky a naše globální zdroje k tomu, abychom lidem přinášeli takovou léčbu, která prodlouží jejich život a výrazně zlepší jeho kvalitu. Chceme udávat trendy v otázkách kvality, bezpečnosti a hodnot v oblasti výzkumu, vývoje a výroby zdravotnických přípravků, včetně inovativních léčiv a vakcín. Každý den pracují pracovníci společnosti Pfizer na rozvinutých a rozvíjejících se trzích za účelem zlepšení kvality života, zvýšení prevence a zdokonalení lékařské péče a poskytování léčby, která bojuje s nejobávanějšími onemocněními současnosti. V souladu s naší odpovědností jakožto jedné z předních světových inovativních biofarmaceutických společností spolupracujeme s poskytovateli zdravotní péče, vládami a místními společenstvími, abychom po celém světě podpořili a rozšířili přístup ke spolehlivým, cenově dostupným zdravotnickým službám. Již více než 150 let pracujeme na tom, abychom dokázali přinést změnu a pomoc těm, kteří na nás spoléhají.

O společnosti BioNTech
Společnost Biopharmaceutical New Technologies (BioNTech) je společnost nové generace působící v oblasti imunoterapie a zabývající se vývojem průkopnických léčebných postupů v boji s rakovinou a s jinými vážnými onemocněními. Společnost využívá pro účely rychlého vývoje nových biofarmak širokou škálu výpočetních postupů a platformních technologií pro vývoj léčiv. Její bohaté portfolio potenciálních onkologických léčiv zahrnuje individualizované a standardní léčebné postupy na bázi mRNA, inovativních chimerních T buněčných receptorů, bispecifických checkpoint imunomodulátorů, cílených nádorových protilátek a malých molekul. Na základě svých rozsáhlých odborných znalostí v oblasti vývoje očkovacích látek na bázi mRNA a vlastních výrobních schopností vyvíjí společnost BioNTech vedle bohatého spektra onkologických přípravků ve spolupráci s dalšími společnostmi také řadu potenciálních očkovacích látek na bázi mRNA proti mnoha infekčním chorobám.

Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048