KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkySpolečnost Pfizer představuje pět kroků pro boj s onemocněním COVID-19Společnost Pfizer představuje pět kroků pro boj s onemocněním COVID-19

NEW YORK 13. března 2020 — Společnost Pfizer dnes vydala pětibodový plán, v němž vyzvala společnosti pracující v odvětví biofarmacie, aby se spojily s Pfizerem k dosud nebývalé spolupráci v boji proti onemocnění COVID-19.

Toto je prohlášení Dr. Alberta Bourly, předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti:

„V této nelehké době jsme ve společnost Pfizer odhodláni učinit vše, co je v našich silách, abychom dokázali čelit pandemii COVID-19. Řada společností, Pfizer nevyjímaje, pracuje na vývoji antivirových terapií, které by infikovaným pacientům pomohly v boji s tímto novým virem, a rovněž na vývoji nových vakcín, které by bránily nákaze a pomohly zastavit další šíření tohoto onemocnění. Pfizer momentálně pracuje na vývoji vlastních antivirových terapií a ve spolupráci se společností BioNTech se snaží vyvinout vakcínu mRNA proti koronaviru. Naším cílem je, abychom napříč celým odvětvím jako jeden tým vzájemně sdíleli vědecké poznatky, technické dovednosti a výrobní kapacity a společně tak zvládli tuto rostoucí krizi.“ 

Společnost Pfizer se zavazuje k pěti krokům, které pomohou vědcům rychleji vyvinout léčby a vakcíny na ochranu populace před touto eskalující pandemií a našemu odvětví rozvinout schopnosti lépe reagovat na budoucí globální zdravotní krize.

1.  Sdílení nástrojů a poznatků: Za situace, kdy o tomto viru víme stále velmi málo, mnoho subjektů provádí buněčné, virové a sérologické analýzy a vyvíjí translační modely k ověření potenciálních terapií a vakcín. Společnost Pfizer hodlá nástroje, které vyvíjíme, poskytnout otevřené platformě širší vědecké komunity a získané údaje a poznatky sdílet v reálném čase s ostatními společnostmi tak, aby bylo potřebné léčebné postupy a vakcíny možné rychle poskytnout nemocným.

2.  Zapojení našich lidí: Lidé jsou naším nejcennějším zdrojem. Společnost Pfizer dala dohromady speciální tým (SWAT) svých předních virologů, biologů, chemiků, klinických lékařů, epidemiologů, vakcinologů, farmaceutů a dalších klíčových odborníků, který se soustředí výhradně na řešení této pandemie. Tento tým vynaloží veškeré své vědecké zanícení, úsilí a odborné znalosti na to, abychom co nejrychleji nalezli a vyvinuli léčbu a vakcíny pro nemocné.

3.  Využití naší odborné způsobilosti v oblasti vývoje léčiv: Řada menších biotechnologických společností zkoumá v souvislosti s bojem proti viru způsobujícímu onemocnění COVID-19 sloučeniny nebo stávající terapie, ale některé z nich přitom nemají zkušenosti s pozdější fází vývoje ani se schvalovacími postupy v rámci složitých systémů regulace. Pfizer hodlá sdílet své odborné znalosti v oblasti klinického vývoje a regulace s cílem podpořit nejslibnější nové možnosti léčby, které takové společnosti předloží.

4.  Nabídka našich výrobních kapacit: Jakmile bude léčba nebo vakcína schválena, bude nutné ji rychle zdokonalit a celosvětově nasadit, aby bylo možné tuto pandemii zastavit.  Pfizer jako jeden z největších výrobců vakcín a léčiv hodlá využít veškerou nadbytečnou výrobní kapacitu a případně upravit výrobu tak, aby pomohla ostatním subjektům a nové prostředky mohly co nejrychleji zachraňovat životy nemocných.

5.  Zrychlení reakce v budoucnu: A konečně s myšlenkou na budoucí celosvětové zdravotní hrozby se společnost Pfizer obrací na federální instituce, včetně NIH, NIAID a CDC, aby vybudovaly mezioborový operativní tým vědců, klinických lékařů a techniků, kteří se budou v případě jakékoli budoucí epidemie schopni okamžitě pustit do práce.

„Biofarmaceutický průmysl přinesl v uplynulých letech několik velmi účinných obecně známých průlomových léčiv, počínaje léčbou v oblasti HIV a rakoviny, která prodloužila miliony životů, po nejnovější genovou léčbu, jejíž výsledky se blíží vyléčení těch nejničivějších vzácných onemocnění,“ řekl Albert Bourla. „Pfizer vyzývá všechny členy inovačního ekosystému – od velkých farmaceutických společností po nejmenší biotechnologické společnosti, od státních orgánů po akademické instituce – aby se zavázali spolupracovat při řešení této krize. Víme, že pokud spojíme síly, neexistuje zdravotní výzva, kterou bychom nezvládli.“

NIH – National Institutes of Health USA; NIHID - National Institute of Allergy and Infectious Diseases, USA; CDC - Centers for Disease Control and Prevention, USA. 
​​​​​​​

Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048