KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkySloučení společností Upjohn a Mylan bylo dokončenoSloučení společností Upjohn a Mylan bylo dokončeno

NEW YORK – 16. listopadu 2020 – Společnost Pfizer Inc. (NYSE: PFE) dnes oznámila, že dokončila transakci spočívající v odštěpení divize Upjohn a jejím sloučení se společností Mylan N.V. do nové společnosti Viatris Inc.

Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Pfizer Dr. Albert Bourla prohlásil: „Jsme hrdí, že se nám podařilo završit sloučení společností Upjohn a Mylan do nové společnosti Viatris, a máme radost, že je tato transakce pro naše akcionáře přínosná. Rád bych vyjádřil svou vděčnost kolegům ve společnosti Upjohn za jejich odhodlání při dosahování tohoto milníku. Co se týče nové podoby společnosti Pfizer, věříme, že naše pipeline je silnější než kdy dříve, a máme nový zápal a inspiraci k tomu, abychom mohli pokračovat ve vývoji průlomových způsobů léčby a přinášet pacientům po celém světě léky, které mění životy pacientů.“

Na základě podmínek transakce, která byla strukturována jako fúze odštěpení sloučením (s využitím postupu „Reverse Morris Trust“), byla společnost Upjohn Inc. odštěpena akcionářům společnosti Pfizer formou poměrné distribuce a ihned poté sloučena se společností Mylan. Takto vzniklá společnost byla v souvislosti s uzavřením transakce přejmenována na „Viatris“. V rámci distribuce akcionáři společnosti Pfizer získali přibližně 0,124079 kmenových akcií společnosti Viatris za každou kmenovou akcii společnosti Pfizer vlastněnou ke konci pracovní doby rozhodného dne (tedy 13. listopadu 2020). Vedle akcií společnosti Viatris získaných v rámci distribuce zůstává dále akcionářům společnosti Pfizer k datu uzavření transakce stejný počet akcií, jaký byl počet jimi vlastněných kmenových akcií společnosti Pfizer ve chvíli před provedením transakce. K okamžiku sloučení vlastnili akcionáři společnosti Pfizer přibližně 57 % kmenových akcií společnosti Viatris v oběhu, zatímco akcionáři společnosti Mylan vlastnili přibližně 43 % těchto akcií – v obou případech na základě plného zředění zahrnujícího i případné možné konverze a uplatnění.

Společnost Viatris (Nasdaq: VTRS) zahájí obchodování ode dne, 17. listopadu 2020.Společnost Pfizer neaktualizovala žádnou část svých finančních pokynů z roku 2020 zahrnutých v její zprávě o finančních výsledcích třetího čtvrtletí ze dne 28. října 2020. Jak je uvedeno ve zmíněné zprávě o finančních výsledcích, v pokynech týkajících se celé společnosti se počítalo s příspěvky ze strany společnosti Upjohn po celý rok. Vzhledem k odštěpení společnosti Upjohn a jejímu spojení se společností Mylan za účelem vytvoření společnosti Viatris v polovině listopadu 2020 tyto pokyny z roku 2020 nadhodnocují očekávané výsledky pro celou společnost. Po odštěpení společnosti Upjohn a jejím spojení se společností Mylan do společnosti Viatris budou minulé příspěvky ze společnosti Upjohn uvažovány jako příspěvky z ukončeného provozu. Společnost Pfizer plánuje vydat své počáteční finanční pokyny pro rok 2021 společně se svými finančními výsledky za poslední čtvrtletí roku 2020 v souladu s minulou praxí. Jak již bylo oznámeno dříve, Meridian zůstane součástí společnosti Pfizer, zatímco spolupráce se společností Mylan na generických léčivech pro Japonsko bude po uzavření transakce, tedy v případě obdržení požadovaného souhlasu regulačních orgánů a splnění dalších obvyklých podmínek, spadat pod společnost Viatris.
​​​​​​​

PPR-2020.02.021
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048