KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyRozhovor s Johnem Gordonem o spolupráci se startupyRozhovor s Johnem Gordonem o spolupráci se startupy​​​​​​


V deníku Právo vyšel zajímavý rozhovor s Johnem Gordonem, ředitelem pro Inovační laboratoře, Pfizer. Rozhovor byl vydán dne 27.11.2021. Přečtěte si ho:

Pfizer vyhledává spolupráci se start-upy

Společnost Pfizer patří mezi farmaceutickými společnostmi v oblasti inovací ke špičce. Úspěšné propojení nejmodernějších poznatků v oblasti biofarmacie s digitálními inovacemi je také výsledkem dlouholeté spolupráce se start-upy, které společnost Pfizer podporuje. Letos poprvé přišla společnost Pfizer do České republiky s platformou Pfizer Healthcare Lab zaměřenou na vyhledávání nadějných start-upů. Do ní se přihlásilo celkem 48 start-upů z celé střední a východní Evropy. Jak vypadá spolupráce s technologickými a inovačními firmami, nám popsal John Gordon, ředitel Digitální inovační laboratoře společnosti Pfizer, který se stará o mezinárodní trhy s výjimkou USA.


Digitální technologie dnes mají ve zdravotní péči své nezastupitelné místo. „Máme k dispozici wearables neboli nositelnou elektroniku, díky níž získáváme přehled o pohybových aktivitách, spánku a životních funkcích pacientů. V některých zemích mohou mít pacienti uloženou i veškerou zdravotní dokumentaci v mobilním telefonu a v případě potřeby ji sdílet se zdravotníky. K ohromným pokrokům dochází také v oblasti umělé inteligence, strojového učení nebo rozpoznávání snímků. To všechno nám umožňuje stanovovat diagnózu rychleji a přesněji. Virtuálního a vzdáleného monitorování využívá společnost Pfizer rovněž v klinických studiích. Pacienti tak nemusí cestovat na velké vzdálenosti,“ vysvětluje John Gordon. 

„Abychom udrželi krok s vývojem, vybudovali jsme ve společnosti Pfizer celosvětovou síť pro digitální inovace. V jejím centru stojí Digitální inovační laboratoř, která se soustředí na hledání příležitostí v oblasti inovací. Je propojená s řadou našich center pro zdravotnické inovace, která spolupracují s místními firmami,“ vypráví John Gordon a dodává: „Věříme, že existuje spousta skvělých digitálních novinek, které mohou mít pozitivní dopad na lidské zdraví a kvalitu života. Díky našim dlouhodobým zkušenostem a znalostem místních trhů můžeme pomoci k jejich uvedení do praxe.“

Cílem platformy Pfizer Healthcare Hub je nacházet řešení, která pacientům usnadňují léčbu a pomáhají v každodenním životě. „Vše začíná včasným odhalením rizik. Zabýváme se proto tím, jak vytvořit a aplikovat algoritmy, které by uměly rozpoznat nebo předpovědět riziko konkrétního onemocnění, a my tak díky včasné péči mohli snížit nemocnost nebo úmrtnost,“ popisuje John Gordon. A právě nositelná elektronika, mobilní aplikace a další zařízení nám mohou pomoci odhalit onemocnění ještě dříve, než se projeví jeho první příznaky.

A jak vypadá následná léčba? „Pacientům žijícím v odlehlých částech světa, kde je zdravotní péče těžce dostupná, jsme díky spolupráci s našimi partnery schopni zprostředkovat virtuální konzultaci se specialistou na jejich onemocnění,“ vysvětluje John Gordon ze společnosti Pfizer. „Poté, co získají předpis na potřebný lék, jim v součinnosti s dalšími společnostmi můžeme poskytnout podporu při dodržování léčby, sledování příznaků a vést je k úpravám životního stylu,“ vyjmenovává Gordon způsoby, jakými mohou digitální inovace zlepšit péči o pacienta, od samotného odhalení onemocnění po jeho léčbu. 

„Je úžasné sledovat, jak spolupráce velkých farmaceutických společností, jako je Pfizer, s malými technologickými inovátory dokáže trvale měnit životy pacientů k lepšímu,“ dodává závěrem.

Zdroj: Právo
​​​​​​​

PP-CPF-CZE-0084
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048