KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyPodporujeme telemedicínu a digitalizaciPfizer vstupuje do zásadního boje s rakovinou

Dnes společnost Pfizer oznámila akvizici biotechnologické firmy Seagen. Společnost Seagen vnese do portfolia Pfizer excelentní ADC technologii (antibody-drug conjugate), díky které je možno dopravit rakovinu zabíjející lék přímo do nádorových buněk, zatímco ostatní zdravé tkáně jsou maximálně šetřeny. V budoucnu tak budeme moci pacientům přinášet onkologické léky ze skupiny konjugátů protilátek, které budou znamenat průlomovou technologii pro léčbu mnoha typů zhoubných nádorů. Akvizice firmy Seagen je dalším z kroků, jimiž společnost Pfizer potvrzuje svou pozici dlouhodobého lídra v oblasti onkologie.

Propojení zkušeností společnosti Seagen v oblasti ADC s finančními, vědeckými, výrobními a obchodními kapacitami společnosti Pfizer přinese výrazný pokrok v boji proti nádorovým onemocněním, která jsou jednou z hlavních příčin úmrtí na celém světě.

Akvizice je v souladu s cílem společnosti Pfizer přinášet průlomové objevy, které mění životy pacientů. „V uplynulém desetiletí jsme se stali průkopníky několika průlomových objevů v oblasti rakoviny prsu, močových a pohlavních orgánů, hematologických malignit a precizní medicíny. Preparáty na principu technologie ADC vhodně doplní naše stávající portfolio v oblasti solidních i hematologických nádorů,“ uvedl k transakci Chris Boshoff, ředitel společnosti Pfizer pro vývoj léků v oblasti onkologických a vzácných onemocnění.

Onkologie je jednou z klíčových terapeutických oblastí společnosti Pfizer. V současné době její portfolio zahrnuje 24 schválených inovativních léků na zhoubná onemocnění, včetně přípravků pro léčbu metastazující rakoviny prsu a rakoviny prostaty. Dalších 33 léků se nachází ve fázi klinického vývoje. Akvizicí firmy Seagen společnost Pfizer navýší investice do boje s rakovinou o dalších 43 miliard dolarů.

PP-UNP-CZE-0082
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048