KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt

Pfizer slaví 175 let

Společnost Pfizer je jednou z nejstarších farmaceutických společností na světě. Byla založena v roce 1849 a proto letos slavíme 175 let od založení.

 

Právě před 175 lety založili bratranci Charles Pfizer a Charles Erhart v New Yorku společnost Pfizer Chas.&Co.. V té době nevelká manufaktura vyrábějící zejména chemické látky (mnoho z nich s léčivých účinkem) se rozvinula v jednu z největších a nejrespektovanějších biofarmaceutických společností na světě. Náš první produkt bylo antiparazitikum, náš první lék vyvinutý ve vlastním výzkumném programu bylo antibiotikum (1950). Dnes naše průlomové léky a vakcíny každoročně zlepšují a chrání zdraví ohromného množstvá lidí doslova po celém světě.


Albert Bourla, CEO Pfizer Inc., při příležitosti takto významného výročí, řekl: „Iniciovali jsme některé z nejzásadnějších změn v medicíně a technologiích, díky nimž jsme ovlivnili globální zdraví jako žádná jiná společnost na světě. Kromě mnoha dalších úspěchů jsme odhalili tajemství velkovýroby penicilinu, který zachránil nespočet životů během druhé světové války i po ní; přinesli jsme převratné statiny, které snižují riziko infarktu a mrtvice; vyvinuli jsme inovativní léčbu rakoviny prsu, kterou dostalo více než půl milionu žen a mužů na celém světě; a vytvořili jsme první bezpečnou a účinnou vakcínu proti COVID-19, která změnila průběh pandemie ohrožující celý svět.“ 


Velké plány má společnost Pfizer také do budoucnosti. Nyní se více než kdy jindy chceme zaměřit na naše onkologické portfolio. Celé naše portfolio čítá několik stovek léků, přičemž  naším cílem do roku 2027 je zajistit dostupnost k našim lékům pro jednu miliardu pacientů po celém světě.


 

PP-UNP-CZE-0174
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048