KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyPfizer Není Jen Vakcína​​​​​​​Pfizer Není Jen Vakcína​​​​​​​


Společnost Pfizer plní titulní strany médií po celém světě. Pfizer – to ale není jen vakcína. Tato světová farmaceutická firma se v posledních měsících zaměřila nejen na zvládání pandemie, ale prošla úspěšnou transformací, změnila své logo a zaměřila se výhradně na inovace. Na novou podobu a filozofii společnosti Pfizer jsme se zeptali Lenky Kašky, ředitelky pro korporátní záležitosti​​​​​​​.
​​​​​​

Lenka Kaška, ředitelka pro korporátní záležitosti společnosti Pfizer


Můžete nám představit společnost Pfizer a říci něco k její historii?

Společnost Pfizer založili už v roce 1849 v New Yorku dva bratranci, z nichž jeden byl chemik a druhý cukrář. To se ukázalo jako skvělé spojení. Za více než 170 let jsme vyrostli v přední světovou biofarmaceutickou společnost, vyvíjíme jak farmaceutické tak biologické léky a vakcíny. Dnes máme přes 78 tisíc zaměstnanců, desítky laboratoří, výzkumných míst a výrobních továren. Jenom v Česku uvádíme na trh více než 80 léků.

Celým světem zacloumala pandemie nemoci covid-19. Jak jste uplynulé dva roky prožili vy?
 
Jako výrobce a dodavatel vakcíny proti covidu jsme byli pod ohromným tlakem, zejména když jsme byli první, kdo účinnou vakcínu vyvinul a uvedl na trh. Také jsme museli rychle akcelerovat výrobu a navýšili jsme plánované dodávky z původních 1,3 miliardy dávek na tři miliardy dávek. Přesto jsme však nemohli odložit další velké projekty, které započaly před pandemií, jako je dokončení velké reorganizace naší společnosti. Do té doby měla společnost Pfizer ve svém portfoliu i řadu starších léků bez patentové ochrany a divizi volně prodejných léků. Po transformaci v roce 2020 vznikl nový Pfizer, štíhlejší a pružnější, který se soustřeďuje výhradně na vývoj průlomových, inovativních léků. Tuto velkou změnu zrcadlí také naše nové logo a celkově naše nová identita.

Nové logo společnosti Pfizer ještě asi není moc známé. Můžete nám o něm říct více?
 
Nové logo je hlavním znakem naší nové identity, našeho „nového Pfizeru“. Původní modrý ovál, používaný přes 70 let, vystřídal tvar dvoušroubovice DNA, který vznikl rozpojením ikonického oválu a symbolizuje naši orientaci na vědu a inovace. To se stalo v lednu 2021. Do výběru loga jsme zapojili přes čtyři tisíce pacientů a dva tisíce lékařů z celého světa. Ze dvou stovek návrhů zvítězilo logo brooklynského studia Team.

Zmínila jste vaše zaměření na inovace. Co si pod tím máme představit?

Jak to výstižně vyjádřil ředitel naší společnosti Albert Bourla, „Pfizer nejenže nemoci léčí – my je umíme vyléčit a předcházet jim“, a to právě díky využití nejmodernějších medicínských objevů a technologií. Inovativní jsme i v oblasti digitalizace. Používáme umělou inteligenci k hodnocení klinických dat, podporujeme elektronizaci zdravotnictví a telemedicínu, s lékaři stále více komunikujeme digitálně. Velmi vážně bereme také spolupráci se startupovými společnostmi, které přinášejí nové medicínské technologie pro pacienty či lékaře.

Jak konkrétně spolupráce se start-upy vypadá? 

Společnost Pfizer má po celém světe síť hubů, které se věnují spolupráci se start-upy. Letos poprvé byla otevřena platforma Pfizer Healthcare Lab i v České republice a přihlásilo se úžasných 48 start-upů z Česka i dalších sedmi zemí ze střední a východní Evropy. Vybrané projekty mohou získat od společnosti Pfizer pomoc například v podobě zajištění přístupu k síti odborníků společnosti, mentoringu nebo podpory marketingu.

Ve společnosti Pfizer působíte bezmála deset let. Čím si vás tak získala?

Pfizer je skvělá společnost, je prestiž a radost pro ni pracovat. Klademe velký důraz na podporu pacientů, spolupráci s pacientskými organizacemi a dalšími neziskovkami. Organizujeme také mnoho vzdělávacích akcí, pro lékaře i pacienty. Pečlivě dodržujeme přísná etická pravidla a přitom jdeme stále vpřed. Jsme bezvadný tým a toho si moc cením.

Zdroj: Právo
​​​​

PP-CPF-CZE-0080
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048