KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyPfizer k situaci ohledně koronaviruPfizer k situaci ohledně koronaviru

Společnost Pfizer intenzivně zkoumá možné využití antivirotických látek proti koronavirům ze svého výzkumného programu k případnému boji s onemocněním COVID-19. Zkoumané látky byly vybrány pro svou schopnost potlačovat replikaci koronavirů podobných těm, které způsobují COVID-19. Společnost Pfizer spolupracuje s dalšími partnery, kteří v urychleném procesu tyto látky testují. Výsledky těchto testů očekáváme do konce března. Po dokončení testů a v závislosti na jejich výsledcích by se vývoj mohl posunout k provedení nutných toxikologických studií. Pokud budou úspěšné, společnost Pfizer doufá, že by se látka mohla dostat do klinického použití do konce roku 2020.

Dále společnost Pfizer v okamžité reakci na tíživou situaci poskytla prostřednictvím své nadace granty ve výši 500 000 amerických dolarů pro čínské oblasti zasažené nákazou, kde takto podporuje zajištění potřebné pomoci i dodávky materiálu zdravotníkům v první linii. Tyto finance pokrývají naléhavou žádost o pomoc od organizace Direct Relief a projektu HOPE, které pracují s partnery přímo v postižených oblastech Číny.
​​​​​​​

Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048