KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyPfizer je nejatraktivnějším zaměstnavatelem ve svém oboruPfizer je nejatraktivnějším zaměstnavatelem ve svém oboru

Praha (29. června 2020) – V letošním průzkumu atraktivity zaměstnavatelů „Randstad Employer Brand Research“ v České republice získala společnost Pfizer první místo v oboru farmacie a přírodní vědy. V České republice hodnotilo téměř pět tisíc respondentů celkem 150 firem, vždy patnáct největších v deseti oborech. Farmaceutická společnost Pfizer tak v očích veřejnosti překonala z hlediska atraktivity čtrnáct svých přímých konkurentů.

„Umístění v tak prestižním žebříčku na prvním místě nás velice těší. Vnímáme to jako zhodnocení naší dlouhodobé práce se zaměstnanci. Našim kolegům přinášíme stále něco nového, například moderní benefity, lepší pracovní prostředí, vzdělávání, talentové programy, digitalizaci a mnoho dalšího. Ocenění pro nás znamená motivaci v nastaveném směru pokračovat a dělat pracovní prostředí ještě atraktivnější,“ říká Pavel Sedláček, generální ředitel společnosti Pfizer v České republice.

Mezi hodnocené zaměstnavatele spadá v České republice vždy patnáct firem privátního sektoru s největším počtem zaměstnanců v deseti sektorech, a to IT & telco, pharma & lifescience, business services, automotive, manufacturing, banking & insurance, FMCG, logistic & transport, energetic solutions, construction & facilities a retail, což je dohromady 150 společností.

O výsledku letošního ročníku rozhodlo celkem 4 774 respondentů obecné populace, nikoliv jen omezený počet specialistů. Respondenti v průzkumu hodnotí kromě samotné atraktivity, tedy nakolik by chtěli pro danou firmu pracovat, i několik kritérií motivace, rozhodujících při výběru zaměstnavatele, například pověst firmy, platové podmínky a benefity, možnost kariérního růstu a náplň práce, úroveň využívání nejnovějších technologií či spojení osobního a pracovního života.

„Věřím, že nám k prvnímu místu pomohlo také významné zjednodušování procesů, s kterým jsme začali v loňském roce a stále pokračujeme. Jako přední světová farmaceutická společnost se také stáváme čitelnějšími tím, že se do budoucna soustředíme pouze na naši inovativní sekci, tedy na vývoj průlomových léků, které mění životy našich pacientů. I nadále budeme pokračovat ve všem dobrém, co děláme pro společnost, ať je to dobrovolnictví, podpora neziskových organizací a nadací, podpora talentovaných studentů v oboru přírodních věd a podobně. Věřím, že právě takové aktivity chtějí zaměstnanci u své společnosti vidět a podílet se na nich. U nás k tomu mají příležitost,“ dodává Lenka Kaška, ředitelka pro korporátní záležitosti společnosti Pfizer.

Celosvětově se letos mezinárodního průzkumu zúčastnilo více než 200 tisíc respondentů z 33 zemí světa, kteří hodnotili přes šest tisíc firem. Jeho výsledky přináší přehled nejdůležitějších aspektů při výběru zaměstnavatele. V Česku letos průzkum proběhl již potřetí a odhaluje tak trendy největší motivace současných pracujících.

O společnosti Pfizer ČR
V České republice společnost Pfizer působí od roku 1993. Letos tato přední biofarmaceutická společnost slaví 170 let od svého založení. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, a to i biologických či vakcín. Kromě toho se zaměřuje také na vzdělávání a organizuje klinické studie léků. V současné době zaměstnává v ČR více než 400 zaměstnanců; celosvětově má více než 95 000 zaměstnanců.
​​​​​​​

PPR-2020.01.021
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048