KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyPfizer Healthcare Lab nejvíce zaujaly start-upy z Česka a Lotyšska
TISKOVÁ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI PFIZER
Pfizer Healthcare Lab nejvíce zaujaly start-upy z Česka a Lotyšska

Praha (25. listopadu 2021) – V prvním ročníku projektu s názvem Pfizer Healthcare Lab, ve kterém společnost Pfizer hledá start-upy ze střední a východní Evropy nabízející inovativní řešení pro zdravotnictví, uspěly hned čtyři projekty z České republiky a jeden nápad z Lotyšska. Brněnský start-up Carebot představil nástroj na detekci plicních chorob, který s využitím umělé inteligence pomáhá s určením diagnózy z analýzy rentgenových snímků. Další český zástupce, společnost Nanteo, vyvinul přenosnou laboratoř – bioanalyzátor, který analýzou množství důležitých biomarkerů v krvi dokáže odhalit onemocnění. Medfox zaujal nabídkou softwaru na podporu dodržování režimu léčby – hlídá čas dávkování léků a eviduje je. Čtvrtým českým zástupcem je aplikace VOS.health sledující psychické zdraví uživatelů. Vybraným lotyšským projektem je UPOlife pro detekci a monitoring onemocnění srdce. Společnost Pfizer nyní bude jednat o konkrétním způsobu spolupráce s projekty. Začínajícím firmám může propojení s Pfizer Healthcare Lab pomoci s kontakty na relevantní odborníky a partnery nebo s mentoringem. Spolupráce se může týkat také oblasti komunikace, marketingu či distribuce.

Do výzvy, která byla otevřena start-upům ze zemí střední a východní Evropy, se přihlásilo celkem 48 inovativně smýšlejících firem, z nichž plná třetina pocházela z České republiky. Projekt Pfizer Healthcare Lab se soustředí na hledání inovativních projektů zaměřených na pomoc pacientům v oblastech onkologie, neurologie, kardiovaskulárních onemocnění, imunologických a zánětlivých onemocnění, vzácných onemocnění, vakcinace nebo klinického výzkumu. „Vybírat z takového množství nápaditých a kvalitně provedených nástrojů s ambicí zlepšit péči o lidské zdraví nebylo snadné. Nejdůležitějším měřítkem pro nás bylo, jak daný projekt splňuje zadávací kritéria a nakolik se shoduje s filozofií naší společnosti zaměřené na vývoj inovativních léků, které mění životy pacientů,“ vysvětluje Roman Jelínek, ambasador projektu ze společnosti Pfizer Česká republika. 
​​​​​​​
Cílem projektu je dát startupovým společnostem příležitost ukázat své nápady a nabídnout jim podporu v nefinančním slova smyslu. Výběr start-upů pro další spolupráci s Pfizer Healthcare Lab není soutěž a nejsou v něm vyhlašováni vítězové. Proto není vyloučena ani podpora start-upů, které se projektu účastnily, ale nejsou v nejužší pětici.

Finalisty prvního ročníku platformy Pfizer Healthcare Lab jsou:

  • Carebot – český nástroj, který využívá umělé inteligence pro rychlejší a přesnější diagnózu plicních chorob na základě rentgenových snímků.

  • Nanteo – český vývojář přenosné laboratoře pro imunodiagnostiku s názvem Malia. 

  • Medfox – česká mobilní aplikace pro usnadnění léčebného režimu a správného užívání léků.

  • UPOlife – lotyšský projekt zaměřený na včasné odhalení a monitoring srdečních poruch včetně fibrilace síní.

  • VOS.health – aplikace, která pomáhá uživatelům udržovat přehled o jejich náladě a překonávat psychicky náročné situace. 


Společnost Pfizer má v 15 zemích světa síť tzv. hubů – center, která se věnují spolupráci a podpoře start-upů. Tato centra se nacházejí mimo jiné v německém Berlíně a Freiburgu, v Londýně, izraelském Tel Avivu či australském Sydney. 

PP-CPF-CZE-0095
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048