KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyNový Pfizer – nové logolNový Pfizer – nové logo

Společnost Pfizer vznikla v roce 1849. Od té doby přinesla pacientům mnoho léků a prošla také mnoha změnami. Jedna z těch nejzásadnějších nastala v roce 2020, kdy se společnost Pfizer rozhodla zaměřit zcela a výhradně na to, aby přinášela inovativní průlomové léky, které mění životy pacientů. 

Do té doby měla společnost Pfizer ve svém portfoliu i starší léky bez patentové ochrany a také divizi volně prodejných léků. V roce 2020 se však formuje nový, štíhlejší a pružnější Pfizer, zaměřený výhradně na vědu, výzkum a vývoj inovativních léků.

Nejlépe tuto změnu definoval CEO společnosti Albert Bourla slovy: „Po 171 letech jsme došli do nové éry. Je to doba mimořádného zaměření se na vědu a na naše pacienty. Pfizer nejenže nemoci léčí – my je umíme vyléčit a předcházet jim.“ 

Součástí nové identity společnosti je také nová podoba loga, které tuto změnu odráží i navenek. 


Nové logo je moderní, dynamické a nahrazuje původní modrý ovál ve tvaru pilulky, který provázel společnost Pfizer po sedm desetiletí. 

Stylizovaná dvoušroubovice vyjadřuje naše nadšení pro vědecké inovace a použití dvou odstínů modré symbolizuje zaujetí pro vědu a zdraví pacientů. 


Zajímavostí je, že do hodnocení designu nového loga se zapojilo přes 4 000 pacientů a 2 000 lékařů z mnoha zemí, kteří pomohli vítězné logo vybrat. Autorem loga je brooklynská agentura Team.

Z historie našeho loga

1849-1948


Od založení společnosti v roce 1849 až do roku 1948 jsme používali černobílé kulaté logo připomínající otisk razítka nesoucího původní název společnosti a místo jejího založení. 


1948-1950

​​​​

Logo z roku 1948 bylo prvním krokem k našemu ikonickému logu ve tvaru tabletky, poprvé v něm byla také použitá barva. Žlutá pomohla znázornit zeměpisné délky a šířky zeměkoule, které symbolizovaly naše mezinárodní působení.


1950-1990

V tomto roce se do našeho loga poprvé dostává modrá barva, která nás v různých odstínech doprovází dosud.


1990-2009

​​​​​​​Pfizer logo 1990-2009

Logo následně až do roku 2020 prošlo jen drobnými úpravami. 


2009-2021

Pfizer logo 2009-1021

V roce 2009 byla například zesvětlena barevná paleta a modrý ovál byl umístěn mírně šikmo.


​​​​​​​
PP-CPF-CZE-0071
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048