KontaktInvestorsHealthcare ProfessionalsKontakt
HomeNovinkyAkvizice kanadské firmy TrilliumAkvizice kanadské firmy Trillium

27. srpna 2021 - Inovativní farmaceutická společnost Pfizer rozšiřuje své portfolio přípravků proti zhoubným nádorům krve a krvetvorných orgánů díky akvizici kanadské společnosti Trillium vyvíjející nové léky. 

„Tato akvizice je potvrzením našich úspěchů v oblasti inovativní léčby nádorových onemocnění. Věříme, že rozšířením portfolia hematologických přípravků docílíme dalšího pokroku v léčbě rakoviny krve,“ uvedl Andy Schmelz, globální prezident a generální ředitel společnosti Pfizer pro oblast onkologie.

Mezi hematologické malignity, jak se zhoubná onemocnění krve, kostní dřeně a lymfatických uzlin souhrnně nazývají, patří různé typy leukémie, mnohočetný myelom či lymfom. Leukémie patří k relativně častým nádorovým onemocnění. V roce 2020 některým jejím typem onemocnělo na celém světě přes 1 milion osob, což představuje téměř 6 % všech diagnostikovaných zhoubných nádorů. A některé z forem leukémie pak v loňském roce podlehlo přes 700 000 lidí. 

PP-CPF-CZE-0053
Investors

Healthcare

Professionals

Ochrana soukromíPodmínky používáníSoubory cookies Sitemap

© 2022 Vytvořil a spravuje: Pfizer, spol. s r.o.

Hlášení nežádoucích příhod
Pacienti by měli vždy požádat o radu svého lékaře v případě výskytu nežádoucích příhod.
Pokud chcete nahlásit nežádoucí příhodu spojenou s podáním vakcíny Pfizer-BioNTech COVID-19, můžete použít webový portál na https://www.pfizersafetyreporting.com

Dále lze nahlásit nežádoucí příhodu jakéhokoli produktu společnosti Pfizer na emailovou adresu: [email protected] nebo zavolat na 00420 283 004 111. Další možností pro pacienty i zdravotnické pracovníky je hlásit nežádoucí příhody pomocí formuláře na stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv www.sukl.cz.

Informace o produktech poskytované na těchto stránkách jsou určeny pouze pro obyvatele České republiky. Produkty zde diskutované mohou mít v různých zemích různé označení.

 

PP-CPF-CZE-0048